Behandlingsforløb for familier

Mange nyankomne flygtningefamilier er udfordret i at tilpasse sig de nye forhold i det nye land. De kommer fra krig og har traumatiske oplevelser med i bagagen.

Forældrerollen bliver udfordret, for den måde man opdrog sine børn på i hjemlandet, kan ikke helt bruges her i DK. De udfordres bl.a. på opdragelsen, teenageproblematikker i en ny kultur, parforholdet, skilsmisse, sorg, krise og traume.

Forældrene oplever at de ikke har den samme autoritet, som dengang i hjemlandet. De bliver udfordret på deres rolle som forældre. PTSD ramte forældre, kan have tendens til, at deres empati svækkes, bliver overbeskyttende, skælde mere ud, slå, mm.

Vi forsøger ved, at etablere det rette behandlingsforløb/samtaler, at understøtte forældrene i deres rolle i den nye kontekst. Vi vælger, at være nysgerrige på de invitationer, som er i behandlingsrummet. Disse invitationer handler om, det fraværende, men implicitte – det, som dukker op i rummet/samtalen, og bliver eksplicit, når man er på udkig efter det.

Med dette syn på samtalerne, viser vi, forældrene, at ideen om invitationerne, kan være med til, at skabe nye måder, at forstå på, og ikke mindst handle på.

Kontakt Aida Mansoor

KONTAKT MIG

Konsulent ydelser tilbydes kommunale og sociale organisationer

Aida Mansoor
Selvstændig konsulent
Børne, unge og familieterapeut
Vestergade 39A, 2. sal
5000 Odense C

www.aidamansoor.dk
am@www.aidamansoor.dk
Tlf. 93600558

Cvr.nr. 32734553

Scroll to top